HÖJ DIN LÖN - förhandlingskurs för kvinnor*

Nina har coachat kvinnor i löneförhandling i över 15 år. Vissa har höjt sin lön med 40% på befintligt jobb - andra har fått högre ingångslöner än de tidigare ens känt sig bekväma med efter att de gått kursen. Varför ska du begära högre lön? Om du inte har något svar så kan du tänka att rätt lön bidrar till att minska lönegapet mellan kvinnor och män. Om du inte vill ha mer pengar så kan du välja att ge bort din löneökning. Varför ska du tjäna för lite?

Det finns mycket vi kan göra för att påverka vår ersättning som anställda. Kursen baseras på en teoridel (neurovetenskap & ekonomisk psykologi) samt förberedelser i form av att skaffa rätt information och praktik - att tänja på gränser genom beteendeträning.

* Kursen riktar sig till alla som inte identifierar sig som män.


Vill du gå kursen?

Förhandling kan minska lönegapet

I juni varje år presenterar Medlingsinstitutet sin rapport om löneskillnaden mellan kvinnor och män. Rapporten bygger på lönestrukturstatistiken som publiceras på SCB:s webbplats. Rapporten från juni 2018 visar bland annat att

  • 2017 tjänade kvinnor i Sverige i genomsnitt 31 700 kronor och män 35 700 kronor
  • löneskillnaden mellan könen är 11,3 procent, med hänsyn till skillnader i yrke, sektor, ålder, utbildning och arbetstid återstår en oförklarad skillnad på 4,3 procent.
  • löneskillnaden beror till stor del på att kvinnor och män ofta arbetar i olika yrken och att löneläget skiljer sig mellan dessa yrken.

Vi kan göra en hel del för att påverka - lär dig mer och träna för att tänja på gränser!

Tidigare deltagare

"Ninas kunskap och coaching gav helt nya perspektiv och insikt om hur mycket jag faktisk kan påverka. Nu är mina lönesamtal roliga. Jag känner mig tryggare och har fått en bättre relation till min chef."

Anställd inom fastighetsutveckling

"Efter år av min chefs ältande om en 'gemensam pott' som gav mig dåligt samvete och gjorde att jag stod tillbaka för mina kollegor hjälpte Nina mig förstå att ALLT är förhandling."

Arbetsledare, Stockholm Stad

"Tack för värdefull pepp, tips och smart tänk kring marknadsföring och införsäljning av talaruppdrag. Kunden tackade JA till det största paketet med både föreläsning och extra hjälp efteråt!"

Vanja Tufvesson, Utvecklare och medgrundare till Pink Programming

"Nina hjälpte mig att nästan fördubbla min ersättning per arbetad timme genom att förhandla om annat än månadslön."

Restauranganställd, Nairobi, Kenya

Kursens upplägg

Detta är en intensivkurs för dig som inte identifierar dig som man. Kursen ges kl 18-20:30 (insläpp fr kl 17:30) fantastiska Bryggarsalen på Norrtullsgatan 12N (buss, tunnelbana el pendeltåg till Odenplan) i Stockholm tisdagen den 23 april. Bäst effekt får du som 

1) Läser igenom en kort introduktion och besvarar tre frågor som förberedelse innan kursen

2) Tar med en vän (eller hittar en ny under kvällen) så att ni kan fortsätta peppa och påminna varandra efter kursen, beteendeförändringar kräver lite träning

3) Är redo för att ha KUL (försök att ta en kort paus efter jobbet och ät ordentligt innan vi börjar)

4) Tar till vara på möjligheten till Ninas uppföljande stöd för din egen träning efter kursen. Det gör det lättare att förändra ditt förhållningssätt. Det finns också möjlighet till individuell coaching.


Ekonomisk psykologi & neurovetenskap


Nina jobbar med tre ben för hjälpa dig höja din lön: (1) faktiskt information, (2) förståelse för principer inom neurovetenskap och ekonomisk psykologi, samt (3) träning för att förändra ditt förhållningssätt och beteende.


Grundläggande teori förklarar

Vad innebär begreppet förankringspunkt och hur kan det påverka utfallet av en förhandling redan under de första minuterna av ett möte? 

Träning ger nya förutsättningar

Många är obekväma med att prata och tänka på pengar, kanske till och med skäms för att klämma i med höga siffror. Det är ganska lätt att förändra.

Detta ingår


Deltagare bjuds in till en rolig och peppande kväll som ger grundläggande teoribakgrund, bredare perspektiv på arbete och ersättning, samt konkreta verktyg att arbeta med för att höja sin lön.

Förberedelselänk

Några dagar före kursen får du en länk till några korta frågor som besvaras innan kursen.

Kursmaterial

Du får tryckt material på plats under kursen - och givetvis massor av upplevelser, inspiration och STÖD.

Uppföljning

Du får med dig övningar och möjlighet att återkoppla för att säkerställa att du ger dig själv den träning som ger resultat.

När och var vill du gå kursen?

Om Nina

I dag arbetar Nina mycket ideellt, men hon tjänade över 75 000 i fast månadslön för drygt fyra år sedan, mer när hon fakturerade som konsult i kommersiella sammangang. Hennes vision är att alla anställda skall landa på rätt lön oavsett bransch och att kön inte skall styra vad vi tjänar. Naturligtvis är kunskapen som förmedlas i kursen även värdefull för dig som själv anställer och förhandlar lön med dina medarbetare.

Nina har studerat på bland annat KTH, Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, samt tagit examen som Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

I dag arbetar Nina för att förändra skola och utbildning över hela världen genom att inspirera och coacha utbildningsministerier, lärare, skolledare och entreprenörer. Samtidigt fortsätter hon att stärka unga tjejer genom teknikskapande baserat på neurovetenskap och modern psykologi. 

Nina har föreläst och haft workshops för över 3000 barn, ungdomar och vuxna i Nordamerika,  Europa, Asien och Afrika.

Intresseanmälan för framtida kurser

Kunskap, insikt och övning


Nina inspireras av alla hon möter - Nobelpristagare, presidenter, löpargrupper, kollegor, medarbetare, barn och naturen. Hon arbetar för att stärka individers tilltro till sin egen förmåga och för att ge alla tillgång till perspektiv och kunskap som gör det lättare att bli delaktig i att skapa vår framtid.